KOIBUTIKEN.SE äger alla varor/produkter tills full betalning erlagts.

Skrymmande frakt! Tryck här.

Vid fel på produkt/garanti och retur till Koibutiken från Norge,Danmark och Finland så står du som kund för mellanskillnaden av fraktkostnaden. Koibutiken.se står för frakten inom Sverige. Fri frakt produkter gäller enbart i Sverige. KONTAKTA OSS för ett fraktpris.

Ej uthämtade paket debiteras kunden 99kr. Önskas att “paketet” skickas igen tillkommer ny fraktkostnad.

 

Är någon produkt restad i din order så avvaktar vi med sändningen tills ALLT finns i lager.  Kontakta hos om ni önskar delleverans.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.
Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt.
Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.
ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara  eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:
Varan är beställ just till dig från gränserna utanför Sverige.
När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Garantier och service

Garanti 1 år om inget anges under produkten på webshopen.

Privat Policy

“När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.”

Vi lämnar INTE ut dina uppgifter till tredje part. Används endast till frakt och bokföring av fakturor etc.

Leveranser

Leveranstiden anges i kundvagnen under respektive fraktsätt. Om en vara har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive vara.

Ej uthämtade paket debiteras kunden ordinarie fraktpris PLUS 99kr i returavgift från fraktbolaget. Önskas att “paketet” skickas igen tillkommer ny fraktkostnad.

Normal leveranstid är 1-3 vardagar, i vissa fall kan längre leveranstider förekomma. Mindre försändelser hämtas hos ditt ombud (Schenker eller DHL). Större försändelse levereras direkt hem till dig med Schenker eller DHL.

Returer

Ej uthämtade paket debiteras kunden 99kr. Önskas att “paketet” skickas igen tillkommer ny fraktkostnad.

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid fel på varan betalar vi frakten från dig till oss och står för en retur produkt.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du, om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.
återbetalningsskyldighet: Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror. Se även konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.